perjantai 25. kesäkuuta 2021

Omatoimisesti Eepos-kirjastoihin

23.-25.6.21

"Bongauskirjastojen" lisäksi tälle viikolle tuli vielä kolme "oikeaakin" kirjastovierailua. 

Lehtimäellä piti käydä lainaamassa ja palauttamassa kirja, jonka olin jo e-kirjana (ja osin e-äänikirjana) kerennyt lukemaan ja unohtanut perua varaukseni. Samalla tietty tarttui mukaan myös muutama kirja luettavaksi, milloinkahan kuvittelen nekin lukevani? Ettei taas menisi "uusintakierroksille", kuten viime aikoina kaikki lainaamani kirjat? 

Lehtimäen kirjaston "kirjahyrrä" on vaarallinen, siitä tahtoo aina tarttua jotain luettavaa mukaan. 

Miehen kanssa ajeltiin hänen vakioiltalenkinsä, ensin alamäkeen laskettelua Alajärven suuntaan, sitten Soiniin ja sieltä noustiin takaisin Lehtimäelle. Täytyy todeta, että kyllä oli helppoja (ylä)mäkia nämä Etelä-Pohjanmaan mäet, kun Espoon ympäristön mäkiin vertaa.  

Laasalan kylän uimarannalla pieni tauko.

Soinissa syötiin jätskit ja tajusin, että kirjastohan on ihan vieressä ja vieläpä omatoimisena yhdeksään asti auki. Josko sieltä löytyisi kaipaamani kartat? Kartat unohdin ottaa kotoa mukaan, kun kuvittelin niiden olevan Lehtimäellä, mutta olen itse onnistunut ne joskus Jyväskylään kuljettamaan. En löytänyt karttoja helposti Soinin kirjaston hyllystä ja Eepoksen Finnastakaan en eka hakemalla, joten jäivät lainaamatta, mutta tulipa vessassa käytyä ja Soinin kirjasto miehelle esiteltyä. Itse olen jollain ohikulkumatkallani Soinin kirjaston bongannut jo aikaa sitten.

Soinin kirjastossa on hienosti maalattu pylväs.


Pyörälenkille kannattaa ottaa kirjastokortti mukaan, ja muistaa sen pin-koodi ja olla tarkkana missä järjestyksessä numerot lukijan näppäimistössä ovat (Soinissa on 1-9 ja Lehtimäellä 9-1 tms..)

Juhannusaattona tarkistin Eepoksen Finnasta, että Lehtimäen kirjastosta löytyy kaipaamani kartta ja niinpä polkaisin pikaisesti Lehtimäen omatoimikirjastoon. Kyllä on käteviä nämä omatoimikirjastot (paitsi silloin, kun joutuu setvimään niiden ongelmia, ei kivaa). Kirjastoon mennessäni paikalta poistui pikapikaa pari pikkupoikaa, liekö heidän tekosiaan tavaroiden levittely hyllyiltä ja roskaaminen? Ei kivaa, tuollainen toiminta voi olla uhka omatoimikirjastojen pysyvyydelle. Löysin kaipaamani kartan ja pääsen suunnittelemaan ensi viikon kirjastokierrosta muihin Eepos-kirjastoihin (Seinäjoen kirjaston olen jo nähnyt, jätän sen siis väliin). 


Sotkuja Lehtimäen kirjastossa.

Onko "rikollinen" pudottanut hanskansa (kätensä)?



On jäänyt dvd:t laittamatta takaisin paikoilleen, kun niitä on tutkailtu.

Lehtimäellä pääsee kirjastoon 14/24 ja 7/7. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotimatkan varrelta vol2

Kotimatkaa tehtiin matkasta nautiskellen hitaan etenemisen kaavalla. Kuusamossa oltiin yksi yö ja hyvin nukutun yön jälkeen oli hyvä käydä k...