torstai 29. kesäkuuta 2023

Juhannuksen jälkeen (Evijärvi, Veteli, Kaustinen)

 Juhannuksen vietin mökkeillen ja antaen pyöränkin levätä pari päivää. Järven kiersin kävellen ja aloittelin suppailukautta, tosin vasta sunnuntaina, kun tyyntyi. 

Uuden kännykän hankkiminen aiheutti ylimääräisen pankkireissun, kun olen käyttänyt mobiilisovellusta jo niin pitkään, että olin unohtanut salasanani ja avainlukulistaa en ole enää kantanut mukanani.  Onneksi Lehtimäellä  Osuuspankki avautuu jo klo 9 ja sinne ei tarvitse varailla palveluaikoja. Odotellessani asiani selviämistä varailin majoituksen seuraavaksi yöksi Kaustiselta. Näin olin sitten päättänyt päivämatkani pituuden jo ennen matkan alkamista. 

Ajelin tuttua reittiä Alajärven suuntaan alamäkeen ja jatkoin sieltä Vimpelin sivuuttaen kohti Evijärveä. Ennen Evijärveä kaksi retkipyöräilijää oli pysähtynyt kuvailemaan lupiineja. Hetken aikaa juttelimme, he olivat sveitsiläisiä, jotka olivat tulleet autolla Suomeen ja ajelevat täällä sitten pyörillä. Meillä oli kaikilla samanlaiset etulaukut pyörissä. Lupiineita kehuivat kauniiksi ja minä kerroin, että niistä pitäisi päästä eroon. Tulipa vähän harjoitettua englanninkieltä. 

Lehmä Lehtimäen Osuuspankissa.

Luoma-aholta löytyi sopiva taukopaikka. Kaipa tämä joku linja-autokatos on, vaikkei siinä mitään linja-autokylttiä ollut.

Muistelin poikenneeni kaksi vuotta sitten meijerin myymälässä Evijärvellä, tänä vuonna kävi säkä, kun sen pihassa oli tilajäätelön myymälä.

Evijärven kirjaston sisäänkäynti on näyttävä "tiedonportti".
"Pilviä" Evijärven kirjaston yllä. 
Evijärvellä voi vaikka "pötkähtää" lueskelemaan "veneeseen".
Viime viikolla pyöräilin Itä-Uudellamaalla Pukkilassa, Evijärveltäkin löytyy Pukkila. 

Pitkään omassa mielessäni arvoin mennäkö suorinta tietä Kaustiselle vai ajaako Vetelin kautta, jotta saisin Vetelin kirjastonkin bongattua. Kun tuli vastaan Veteliin menevä tie, päädyin kääntymään sinne, koska siellä näytti olevan varjoisempaa eikä se ehkä olisi niin tappavan tylsä kuin tie 63, jota ajoin. Matkaa toki tuli reilu kymmenen kilometriä lisää. 

Tällä kertaa vierailin kahdessa Eepos-kirjastossa (Evijärvi ja Veteli) sekä ensimmäisessä Anders-kirjastossani Kaustisella. 

 
Vetelin kirjasto löytyi pienen etsiskelyn jälkeen. 

Kirjojen sijoittaminen "naama" asiakkaaseen päin vie enemmän hyllytilaa. Tykkään tästä viime vuosina yleistyneestä tavasta, koska näin tulee bongattua lukemista ihan eri tavalla. 


Kaustisella kurvasin ennen majoittumista kirjastolle. 

Kenenköhän vastuulla yläkertaan mennään "ei-omatoimiaikana"?

Mietin, miksi on tuolit rivissä... Kirjaston ovesta selvisi, että kohta alkaisi mielenkiintoinen luento, mutta olin liian väsynyt ja nälkäinen jäädäkseni kuuntelemaan mitään. 

Auki on, pääsen aamulla lähtemään ilman, että tarvitsee odotella kirjaston aukeamista. 

Ennen ruokailua pulahdin Perhonjokeen uimaan. 


Kotimatkan varrelta vol2

Kotimatkaa tehtiin matkasta nautiskellen hitaan etenemisen kaavalla. Kuusamossa oltiin yksi yö ja hyvin nukutun yön jälkeen oli hyvä käydä k...