tiistai 16. tammikuuta 2024

Pyöräilyä ja kirjastoja Fugessa

Jos reissukertomukset ja kotimaan matkailu kiinnostaa, kannattaa tutustua hostellireissaajien kertomuksiin ja käydä äänestämässä (vink Hirvikoskella oli kiva majoittua) , voit voittaa hostellimajoitusta. 

https://www.hostellit.fi/ajankohtaista/aanesta-suosikkiasi-vuoden-hostellireissaajaksi-2024/


Muutama sana ja kuva pyöräilystä ja kirjastoista Fuengirolassa. Olin joulun alla vajaan kuukauden siellä, osan ajasta podin jotain turistiflunssaa, joten pyöräily jäi vähiin ja kirjastojakin tuli vähän laiskanlaisesti kierrettyä.

Vähän kaukana aiheesta, mutta kyllä matkailu avartaa, ei tarvinnut kuin Jyväskylän matkakeskukseen mennä, niin tutustuin tähän viehättävään siivousrobottiin.


Tässä reissussa pyöräilyä tuli harrastettua vain yhden kerran. Lentokoneessa bongaamani tuttavan kanssa vuokrattiin sähköpyörät ja ajeltiin Fuengirolasta Benalmadenaan. Reitti kulki meren läheisyydessä, mutta koko matkalle ei riittänyt pyörätietä. Fuengirolasta löysin kaksi pyörävuokraamoa, joista toinen vuokrasi vain "kaupunkipyöriä". Jos ei pidemmälle lähde, niin tuollainen "kaupunkipyörä"  voi Fugessa toimia rantaraittia ajellessa, mutta mäkiä löytyi jo tuolta merenrantareitiltä Benalmadenaan.

Vuokrasähköpyörässä oli samanlainen "käyttöliittymä" kuin omassa pyörässäni, joten sillä oli varsin mukava ajella.

Espanjaa vaivaava kuivuus näkyi rantapenkkojen ruohon ruskistumisessa.
Pätkä kaksi suuntaista pyörätietä Los Bolichoksessa. Näyttää Espanjassa olevan pyöräilyolosuhteet yhtä kirjavat kuin Suomessakin, välillä on hienoja väyliä ja välillä taas ei mitään tietoa pyöräteistä.
Kadunlakaisija liikkui pyörällä.


Los Bolichos (Francisco de Quevedon kirjasto)

Tietysti pari kirjastoakin tuli bongattua. Los Bolichoksessa on kansainvälinen kirjasto, josta löytyy myös suomenkielistä lukemista. Tosin pitää virkailijaa pyytää erikseen avaamaan ovet tuonne "kansainväliselle osastolle" eli pienehköön huoneeseen.  

Los Bolichoksessa (siis Fugessa) on mahdollisuus lainata suomenkielistä lukemista myös seurakunnan sekä Suomelan (Aurinkorannikon suomalaisten jäsenyhdistys) tiloista. Jälkimmäisessä ei tullut vierailtua ollenkaan. 



Kirjastossa on "ruokatunti" = siesta keskellä päivää. 


Kansainvälisen kirjaston ovi avautui vain pyynnöstä ja virkailija tuli huoneeseen odottelemaan, että löydät lainattavat kirjat.

Espanjan kirjastot  on näköjään nimetty aina jonkin tunnetun henkilön mukaan. Los Bolichoksen kirjasto oli omistettu Francisco de Quevedolle, joka oli espanjalainen kirjailija, Cervantesin ohella 1600-luvun Espanjan merkittävimpiä prosaisteja.


Joulun lähestyessä kirjastoon tuli joulukoristeita. 

Kaverini hankki kirjastokortin, joka tulostettiin omalla nimellä varustettuna mukaan odottaessa.


Aurinkorannikon suomalaisen seurakunnan seurakuntakodilla on varsin mittava kirjakokoelma. Vasemmalla vaivaisukko.


Torremolinos (Pablo Ruiz Picasson kirjasto)

Torremolinoksessa löysin kirjaston, joka oli omistettu Pablo Picassolle, joka on syntynyt näillä seuduilla.  Tai siis kulttuurikeskuksen, jonka käytävillä oli näytillä paljon taidetta ja meneillään ollut taidenäyttely liittyi jotenkin Picassoon. 

Torremolinoksen kirjasto oli kulttuurikeskuksessa, jossa oli varsin paljon esillä taidetta.



Picasson katse..



Kirjastossa oli hyllykkö, josta löytyi Picasso-aiheista kirjallisuutta.






Kotimatkan varrelta vol2

Kotimatkaa tehtiin matkasta nautiskellen hitaan etenemisen kaavalla. Kuusamossa oltiin yksi yö ja hyvin nukutun yön jälkeen oli hyvä käydä k...