sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Eepos-kirjastot, joko ne on nähty?

 su 27.6.21

Jos näiden minun kirjastokirjoittelujeni sijaan olet kiinnostuneempi pyöräilystä tai aiemmista pyöräretkistämme mm. Keski-Euroopassa, kannattaa lukaista Esan blogia:  https://www.fillariavaruus.fi/

Suunnittelin jo viime kesänä tekeväni pienen "ympyrälenkin" Eepos-kirjastoihin, Jostain syystä (kuumuus, laiskuus, tuli muuta tekemistä?) se jäi tekemättä, mutta josko huomenna polkaisisi matkaan. 

Eepos-kirjastoihin (https://eepos.finna.fi/) kuuluu 22 Etelä-Pohjanmaan kirjastoa. Luulin, että tämän lenkin jälkeen olen käynyt lähes kaikissa Eepos-kirjastoissa, mutta tarkistuslaskennan jälkeen totesin, että vasta alle puolet on tämän lenkin jälkeen nähty. Tämän ympyrälenkkini aikana tutustun viiteen Eepos-pääkirjastoon. Aiemmin olen tutustunut viiteen Eepos-pääkirjastoon (Alajärven, Alavuden, Seinäjoen, Soinin ja Ähtärin). Jää siis vielä yli puolet Eepos-kirjastoista seuraavilla retkillä tutustuttavaksi. Perho ja Veteli itäpuolelta ja loput sitten lännestä.  Kirjoittelen nyt vähän noista aiemmin vierailemistani kirjastoista, kun kaikista niistä en ole edes Facebook-päivitystä tehnyt. 


Suunnittelemani reitti, Perho ja Veteli jäävät sen verran kauaksi, etten niihin nyt viitsi polkaista.

Seinäjoen kirjastossa kävin kesällä 2019, toki olen siellä käynyt aiemminkin työasioissa ja muutenkin, mutta 2019 oli "virallinen projektikäynti".  Seinäjoen pääkirjaston laajennus ja remontti vaatii tarkkaa suunnittelua, sillä kirjaston on vuonna 1965 suunnitellut Alvar Aalto. Vuonna 2012 valmistui Apila-kirjasto ja Aalto-kirjasto palautettiin alkuperäiseen asuunsa, rakennukset ovat yhteydessä toisiinsa maanalaisen käytävän kautta.  

Apila-kirjasto 2019

Apila-kirjastosta avautuu näkymä Lakeuden ristille(kuva kesältä 2019)
.
 
Apila-kirjasto ja Aalto-kirjasto on yhdistetty toisiinsa maanalaisella käytävällä(kuva kesältä 2019)

Alajärven pääkirjastoon tein viime kesänä "yksisuuntaisen" pyörälenkin laskettelemalla Lehtimäeltä alamäkeen Alajärvelle ja tulemalla autokyydillä takaisin. Alajärven kirjasto kuuluu myös "Aalto-kirjastoihin". Tosin se on valmistunut vasta 1991, viisitoista vuotta Alvar Aallon kuoleman (1976) jälkeen. Alajärven kaupunginkirjasto oli Aallon arkkitehtitoimiston viimeinen suunnittelutyö, suunnitteluun osallistui myös Elissa Aalto. 

Jo oven kahvaan tarttuminen aiheutti tuttuuden tunteen, Alajärven kirjasto Alvar Aallon toimiston suunnittelema kirjasto, siitä tuttuus.
Pyörä pääsi Alajärveltä takaisin Lehtimäelle auton kyydissä.


Soinin kirjastossa kävin aiemmin tällä viikolla iltalenkin yhteydessä ja olen siellä vieraillut aiemminkin ohikulkiessani. Aika usein Jyväskylä-Lehtimäki -välin ajelen Soinin kautta.  Edellisestä blogitekstistäni ("Omatoimisesti Eepos-kirjastoihin") löytyy Soinin kirjastosta pari kuvaa. 

Ähtärin kirjastossa kävin kesällä 2019 pyöräillessäni Jyväskylästä Lehtimäelle. 

Ähtärin kirjastossakin on isot ikkunat valon tulla (kuva kesältä 2019)
.
Ähtärin kirjaston hyllyjen välissä (kuva kesältä 2019).


Ähtärin kirjasto on Pirkanlinnassa, jossa myös muuta toimintaa (kuva kesältä 2019)

.Alavuden kirjastoon kävin tutustumassa syksyllä 2020, kun oli rautakauppa-asiaa sinne suunnalle. 

Alavuden kirjastossa kävin marraskuussa 2019.

Alavuden kirjaston rauhaa. (11/2020)

Oli vähän luntakin maassa, kun kävin Alavuden kirjastossa (marraskuussa 2020).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotimatkan varrelta vol2

Kotimatkaa tehtiin matkasta nautiskellen hitaan etenemisen kaavalla. Kuusamossa oltiin yksi yö ja hyvin nukutun yön jälkeen oli hyvä käydä k...