keskiviikko 23. kesäkuuta 2021

Kävinkö jo täällä?

 ti 22.6.21

Kun mietin reittiä Etelä-Pohjanmaalle juhannuksen viettoon (autolla), pohdin onko vielä joku kirjasto, joka matkanvarrelta olisi bongaamatta. Petäjäveden, Multian, Keuruun, Ähtärin, Soinin, Saarijärven kirjastoissa ainakin olen käynyt, mutta Karstulan kirjasto ei ollut eräänä sunnuntaina auki, kun sen pihassa poikkesin. Siispä päädyin ajalemaan Jyväskylästä Karstulan kautta Lehtimäelle.

Matkalla ohitin Laukaan kirjaston, joka on myös jo bongattu, joten sinne en viitsinyt poiketa, mutta päädyin tekemään pienen mutkan Äänekosken kirjaston kautta. Äänekosken kirjastossa ihailin tiiliseiniä ja korkealla seinällä riippuvaa ryijyä.


Äänekosken kaupunginkirjaston tiiliseinässä on hauskoja valkoisa "kehyksiä".

Ryijy korkealla kirjaston seinällä on harvinaisuus.


Karstulan kirjaston pihassa tuli vähän epävarma olo, olenkohan jo täällä käynyt? Sisällä tuttuuden tuntu lisääntyi, onkohan joku muu kirjaston hyvin samanlaisilla piirustuksilla tehty? Hieno pikku kirjasto se on. 



Olenko ollut täällä ennenkin?

Vai muistuttaako joku muu kirjasto Karstulan kirjastoa?
Löytyihän sitä kuvatodisteitakin, että olen 23.11.20 käynyt Karstulan kirjastossa.
Hienosta erkkeristäkin olen marraskuussa ottanut kuvan. 
Toivottavasti seuraavan kerran Karstulan ohi ajellessani muistan käydä kulttuurikävelyllä. 

Piti tarkistaa FB-päivityksistä... olen käynyt 23.11.20 Karstulan kirjastossa samaisella ohikulkumatkalla kuin Saarijärven kirjastossakin. Tuon käynnin pyyhki pois mielestä voimakkaampana muistoina ollut "suljettujen ovien takana" käynti, liekö kehittyvää muistiongelmaa minulla vai luonnollista huithapeliuttani? Lisäksi huomasin, että oli jäänyt excelöimättä sekä Saarijärven että Karstulan kirjaston vierailut, tulipa sekin korjattua. Onkohan monta muutakin vierailua excelöimättä ja unhoon painuneina?

Pyörä oli tyytyväinen matkaansa auton peräkoukussa ja on nyt huollettu ja saanut Härkätiellä pudonneen taustapeilinsäkin takaisin. Ehkä juhannuksen jälkeen polkaisen kierroksen Eepos-kirjastoissa. 

Tarkastuslaskennan tulos  52/303 pääkirjastoa, joista 6 ei ole ollut auki












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotimatkan varrelta vol2

Kotimatkaa tehtiin matkasta nautiskellen hitaan etenemisen kaavalla. Kuusamossa oltiin yksi yö ja hyvin nukutun yön jälkeen oli hyvä käydä k...