lauantai 24. elokuuta 2024

Telttailua ja puskaparkkia keskiajassa

Telttaöitä keskiajalla

Yleensä en ole kovin innokas teltassa yöpyjä. Pyörän päällä ei viitsi rahdata kaikkea oheiskamaa mukana ja haluan yöpyä kunnon patjalla, en käpy selän alla. Talkoolaisena Hämeenlinnan keskiaikafestareilla tein kuitenkin poikkeuksen ja yövyin kaksi yötä teltassa. Toki, kun autolla liikuin sain rahdattua kunnon patjan mukanani ja lisäksi minulla oli tyynyt ja untuvapeitto, joten en joutunut nukkumaan makuupussissakaan. Yllättävän hyvin uni maittoi hevosten hirnunnasta, liikennemelusta, naapuritelttojen juhlista ja festarimusasta huolimatta. 

Pyörä oli mukana helpottamassa liikkumista festarialueelta autolle. Yövyin "tylsästi" nykyaikaleirissä, kun ei ole keski- tai viikinkiaikaan sopivaa telttaa.

Puskaparkkeilua Ahvenistolla

Puskaparkkeilun suhteen olin ennen keskiaikafestareita vielä enemmän noviisi kuin telttailun. Vietin Hämeenlinnassa kolme yötä autossa nukkuen Ahveniston maauimalan parkkipaikalla. Paikka oli tosi kiva, pukuhuoneet wc- ja suihkutiloineen olivat käytettävissä aamukuudesta iltayhdeksään.  Kirkasvetisessä  Ahvenistonjärvessä kävin ilta- ja aamu-uinnilla. Autossa minulla oli sama "oheisvarustus" kuin teltassa eli taittopatja, tyyny ja höyhenpeitto takasivat mukavat unet. 


Puskaparkkeilu oli minulle uutta, auton peittelin hopeiseen peittoon, joka varmaan auttoi pitämään lämmön sisällä / ulkona tarpeen mukaan.


Telttailun ja puskaparkkeilun lisäksi vietin yhden yön airbnb-majoituksessa omakotitalossa. Minulla oli kaveri jakamassa majoituksen kustannuksia, mutta tuossa airbnb-paikassa oli hinta/laatusuhde kohdillaan varsinkin, kun oli kaksi majoittujaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyöräilyä rallireitillä

Tunsin itseni varsin nohevaksi ja suunnitelmalliseksi, kun varasin ennen reissuun lähtöä kaikki kaksi majoitusta  ja ostin myös paluun junal...