sunnuntai 25. kesäkuuta 2023

Helteessä Helle-kirjastoihin (Lapinjärvi, (Myrskylä), Pukkila)

reitti: Loviisa-Lapinjärvi-Porlammi-Myrskylä-Pukkila-Savijoki

Helteisessä säässä jatkoin Loviisasta kohti seuraavaa Helle-kirjastoa eli Lapinjärveä. GoogleMaps kertoi reitin olevan "melkein tasaista", mutta kyllä 30 asteen lämmössä tuntuivat pitkät tasaiset ylämaat avustuksesta huolimatta imevän mehut pohkeista.  Helle-kirjastot ovat usein kaksikielisissä kunnissa. Oli kiva nähdä ruotsinkielisiä kirjoja hyllyssä ja tuli mieleeni, että olisiko ruotsin kielen harrastukseni pysynyt paremmin vireessä, jos olisin törmännyt kirjastossa välillä toisen kotimaisen kielen kirjoihin. 


Lapinjärvellä näin viitan "Kycklings", ihmettelin mistä kananpojista on kyse, kurvasin kuitenkin pihaan, kun siellä näytti olevan telttakatos, jonka automaattisesti oletin viittaavan kesäkahvilaan. Tarkemmin katsottuna katoksessa oli ikkunanpokia, joita oli pari nuorta poikaa kunnostamassa... Kuuklaamalla sain selville, että "Kycklings" on Lapinjärven kotiseututalo. 

Lapinjärven kirjasto on viehättävässä vanhassa puutalossa.

Komea uuni ei liene enää alkuperäiskäytössään, kun urheiluvälineet oli kirjaston eteisessä sijoitettu sen eteen. 
Lapinjärven kirjastossa oli näyttely Uudenmaan meijeritoiminnan historiasta. Lapinjärven Porlammilla on toiminut meijeri yli sata vuotta.  
Poistotekstiilin keräyspiste oli Lapinjärven kirjaston eteisessä, todella hyvä idea sijoittaa tekstiilin keräys kirjastoon.
Lapinjärvellä on tietysti järvi, jonka rantaan halusin eväitä syömään, löytyi hyvä evästelypaikka, mutta uimaan ei hyvältä lintupaikalta ollut asiaa. 
Porlammilla oli vielä potkukelkka jäänyt talven jäljiltä "pihalle".
Kylän (?) oma huvimaja Porlammilla.
Pakkohan se oli Porlammin lähikirjastossa poiketa, kun sattui kohdalle. Tosin sen seurauksena sain vähän vettä niskaani, kun en ennättänyt pilvien alta karkuun.

Lasse Virén on tehnyt saman Myrskylälle kuin Lalli Köyliölle... eli tuskin ilman Lassea olisin koskaan Myrskylästä kuullutkaan. 

Kun aamulla odottelin Loviisan kirjaston avautumisen, niin Myrskylän kirjasto oli ennättänyt mennä kiinni ennen sinne saapumistani. Enpä kotoa lähtiessäni muistanut (tajunnut) pakata Helle-kirjastojen kirjastokorttia mukaan, olisin voinut omatoimikirjastoon (meröppet bibliotek) päästä sillä sisään.   

"Pariskunta" tien varrelta.

Pukkilan kirjastoon ennätin ennen kiinni menoa.

Taidetta Pukkilan kirjaston eteisessä.

Pukkilan kirjaston ikkunasta pilkisti Porvoonjoki. 

Pukkilan ensimmäinen lainakirjasto perustettiin Savijoella 1800-luvun lopulla. Savijoen kirjasto suljettiin 1957, mutta sieltä on vielä jäljellä tämä kirjakaappi sisältöineen. 


Majapaikkani "kirjasto"























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotimatkan varrelta vol2

Kotimatkaa tehtiin matkasta nautiskellen hitaan etenemisen kaavalla. Kuusamossa oltiin yksi yö ja hyvin nukutun yön jälkeen oli hyvä käydä k...