lauantai 4. kesäkuuta 2022

Turun kesää

 4.6.2022

Eilisiltana ajelin Turkuun aikomuksena viettää seuraavat kaksi kuukautta täällä. Veljeni ja vaimonsa kanssa vuokrattiin opiskelijakaksio. 

Eilen siis tultiin tänne ja kämppikseni palasivat jo tänään pääkaupunkiin juhlimaan ylioppilasta. Minulle siis jäi koko "lukaali" käyttööni (ja siivottavaksi). 

Ympäristö sai miettimään, että  oisko tulevaisuuttani vilkas opiskelijaelämä vai rauhaisa kiikkustuoli. 

Koska piti hankkia vähän siivoustarvikkeita, niin päätin suunnistaa pyörällä kaupungille. Kaupungille oli helppo suunnistaa, vaikka reitti ei ennestään tuttu ollutkaan, mutta takaisin tullessa sitten tutkin "hieman" tarkemmin yo-kylää ennen kuin löysin oman talomme. On kyllä sekava paikka tämä samannäköisten talojen sekamelska. 

Linja-autoaseman nurkilla iski toivottomuus, mihin pitäisi oikeasti suunnistaa, kun tulin tuolta eka kuvan suunnasta ja pyörätie ei jatku oikealle eikä suoraan... Paikalliset(?) näyttivät ajavan jalkakäytävää oikealla alhaalla olevan kuvan suuntaan. Itse en lähtenyt jalkakäytävälle seikkailemaan, vaan löysin pyöräilyreitin palaamalla tulosuuntaan tien yli ja siitä oikealle, taisi tulla samalla kierrettyä yksi ylämäkikin.

Jokirannassa ei oikein polkemisesta voi puhua, vaan meno oli enemmänkin vapaata rullailua ja jarrutellen kävelijöiden väistelyä. Ensin ajattelin ajaa joen toista puolta alajuoksulle ja sitten förillä yli ja toista puolta takaisin. Siivousvälinekauppa oli kuitenkin löydettävä ennen paluuta, joten ajelin keskustan liepeille kauppaan ja en mennyt förillä yli, joku toinen päivä sitten. Ajelin siis  tois'puol' jokkeen eestaas tuomiokirkolle asti ja palasin tuomiokirkkosiltaa täl' puol' jokkee.

Forum Maritumin lähestyessä havahduin siihen, että museokortti jäi kämpille. Muttei hätää ollenkaan, kun tajusin, että onhan minulla puhelimessa Museokortin applikaatio... Olihan se applikaatio asennettuna, muttei liitettynä museokorttiin. Onneksi salasanan päivityksellä sain applikaation käyttökuntoon, mutta se ei sitten toiminutkaan lipuntarkistuksessa. Hyvän tovin tutkailimme toista työpäiväänsä tekevän neitosen kanssa mikä lie vialla. Ongelma ei selvinnyt, mutta pääsin tutustumaan Suomen Joutseneen ilman museokortin varmennusta ja Borelle mennessäni applikaatio jo toimi. Ilmeisesti tuo viime tipan päivitys vaan ei ollut vielä mennyt läpi. 

Suomen Joutsenella olen sen seitsemän kertaa yrittänyt käydä Turun reissuillani, mutta aina on ollut joku este sinne pääsemiseen. Laiva viettää tänä kesänä 120 vuotisjuhliaan, luin netistä vierailuni jälkeen. Ehkä käyn vielä uudelleen siellä tai kuuntelemassa jonkun luennon aiheeseen liittyen.


Talvimerenkulun muistomerkki.

Vähän isompi päivänkakkara.

Suomen Joutsen lienee ollut vaativa ohjattava, kun on tuplaruorikin.

Tuoretta evästä pakattiin reilusti mukaan Suomen Joutsenen purhehduksille.

Boren komentosillalla ei näy olevan ruoria ollenkaan.

Ison kalan pyrstö.

Förillä sit joku muu päivä yli. 

Kukkiva puu vanhan kirjaston kupeella.

Tuomiokirkosta asteli tuore aviopari. Reilu vuosi sitten olin pienen miehen ristiäisissä tuomiokirkossa, toivottavasti tapaan tämän taaperon lähipäivinä. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotimatkan varrelta vol2

Kotimatkaa tehtiin matkasta nautiskellen hitaan etenemisen kaavalla. Kuusamossa oltiin yksi yö ja hyvin nukutun yön jälkeen oli hyvä käydä k...