sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Lyhyt matka pääkirjastoihin

12.6.2022

Kivaa täällä Turussa on ainakin se, että lyhyellä polkaisulla saan bongattua useamman Vaski-pääkirjaston. Turun pääkirjasto on bongattu niin moneen kertaan, etten "projektin" vuoksi viitsi siellä käydä, muuten kyllä voin käväistä. Torstaina kävin Liedon pääkirjastossa ja perjantaina oli vuorossa Kaarina. Ensi viikolla Raisio, kaikkiin em. kirjastoihin noin kymmenen kilometrin matka... Jyväskylässä ei oikein alle 30 kilometrillä selviä kirjastopolkaisuista (siis pääkirjastoista), siis ees'taas' kuusikymppinen.

Kaarinan kirjastossa haahuilin tapani mukaan vähän päämäärättömästi sinne tänne, kunnes satuin lastenosastolle, jossa ystävällinen lastenosaston "täti" kyseli miten voi auttaa. Kerroin vain bongailevani kirjastoja ja hän ehdotti, että voi esitellä kirjastoa, mikä oli todella kivaa, kiitokset!  Kaarinan kirjasto sijaitsee Kaarina-talossa, joka on valmistunut vuonna 2018. 


Kaarinan kirjaston sisäänkäyntiä ei voi olla huomaamatta. Tuli vähän "déjà vu" -olo tuosta värikkäästä sisäänkäynnistä, mutten kyllä keksinyt missä olisin vastaavan nähnyt. Kirjastoa esitellyt henkilö kertoi, että Paimion kirjaston on suunnitellut sama arkkitehti kuin Kaarinan kirjaston, ehkä tuttuuden tunne tulee siltä. 
Kirjaston näyttelyssä oli tämä virkkaustyö, joka tuntui viritetyn auton renkaan päälle. ehkä tästä voisi ottaa jonkin vinkin ...

Näyttely alkoi 1.kerroksesta ja jatkui 2.kerrokseen, jossa oli myös tietokirjallisuus. 

Lainauspiste 2.kerroksessa.


Lastenosastolla oli kiva "satusoppi", jonka sai tarvittaessa myös eristettyä. Henkilöstö oli saanut olla mukana suunnittelmassa tiloja ja koki myös tulleensa kuulluksi ehdotuksineen. Tosin säästösyistä oli tiloista tingitty, niin että esim. lukusalitilat olivat jääneet toteuttamatta.

Pyhän Katariinan patsas Kaarina-talon vieressä. Kaarina on saanut nimensä Pyhän Katariina Aleksandrialaisen mukaan. 

Kukkia Kaarinan kirjaston pihamaalla.

Turun ja Kaarinan välisellä pyörätiellä on jalankulku ja pyöräily erotettu varsin selvästi.

Poljin Kuuvuorelle, vaikka liikennemerkki osoitti umpikujaa... arvelin, että aina pyörällä pääsee jotain polkua tai sitten samaa reittiä takaisin. Maisema oli hieno, joka ei tietty kuvassa oikein näy.

Pääsihän pyörällä alas... reilut sata porrasta kun pyörää talutti.

Kaarinan kirjastosta löytyi kirjastopalveluista kertova esite.

58 euroa/ vuosi / asukas maksaa Suomessa kirjaston käyttö... Montako kirjaa sillä summalla ostaisit?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotimatkan varrelta vol2

Kotimatkaa tehtiin matkasta nautiskellen hitaan etenemisen kaavalla. Kuusamossa oltiin yksi yö ja hyvin nukutun yön jälkeen oli hyvä käydä k...