maanantai 26. heinäkuuta 2021

"Häämatka" suunnitelmia

 26.7.21

Lauantaina on veljentyttären häät Hausjärvellä. Ajattelin polkaista sinne ja lähden jo huomenna (tiistaina) reissuun. 

Pyörämatkailu vaatii vähän enemmän suunnittelua kuin autolla (tai moottoripyörällä) paikasta toiseen hurauttaminen. Alkukesästä joku totesi minulle "Ai, niin pyörämatkaahan pitää suunnitellakin", kun kerroin, että minulla on seuraavan yön majapaikka 50 kilometrin päässä, niin että haluan vapautua yhteisistä hommistamme sen verran ajoissa, ettei ihan iltayölle mene polkeminen. Iltamyöhällä ei ole kiva todeta, ettei majoittuminen onnistu ja tietoa seuraavasta majapaikasta ei ole. Useimmiten varaan majapaikan viimeistään aamulla, joskus jo edellisenä iltana. Nyt ajattelin varata kolmelle yölle majapaikat  valmiiksi, niin tulee sopivan mittaisia päivämatkoja.

Luhankaan onnistuin jo varamaan majoituksen, seuraavat kaksi yötä ovat vielä avoinna, laitoin kyllä kyselyitä pariin paikkaan. 

Myös eväitä matkalle pitää vähän suunnitella etukäteen, kun ei ole nykyään kyläkauppoja läheskään joka kylässä. Mietin tässä, että lieneekö yhtään kahvilaa tai kauppaa ennen Luhankaa... eli otan vähän purtavaa ja paljon juotavaa mukaan. 

Summittainen reitti minulla on jo piirtyneenä verkkokalvolle, mutta loppumatkan voin suunnitella vasta, kun majoitukset selviävät. 

Matkan suunnitteluun kuuluu tietysti myös pakkaaminen... nyt tuntuu se homma tökkivän, vaikka pyöräreissuun on "helppo" pakata, nyrkkisääntönä on, että pitää pyörälaukkuihin mahtua eli ylimääräsitä ei kannata mukana raahata. Osan varusteista (häävaatteet yms) laitoin jo ennalta autokyydillä veljeni ja vaimonsa mukaan, kun olivat luonani viikonloppuna ja jotain kenties laitan omaan autooni, niin tulee poikani mukana... Huomenna hellettä, sitten ehkä sataa, toivottavasti ei ihan niin viileää tule kuin viime viikolla oli.

Tässä siis eka päivän reitti kotoa Luhankaan. Matka Kärkisten sillan kautta olisi ollut pituudeltaan sama, mutta nousumetrejä olisi tullut 200 metriä enemmän. Jostain syystä Google Maps piirtää aina reitin uuden nelostien kautta, vaikka rinnalla kulkevan vanhan nelostien miellän huomattavasti pyöräilijä ystävällisemmäksi eikä matkassakaan juuri ole eroa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotimatkan varrelta vol2

Kotimatkaa tehtiin matkasta nautiskellen hitaan etenemisen kaavalla. Kuusamossa oltiin yksi yö ja hyvin nukutun yön jälkeen oli hyvä käydä k...