keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Kustavista kotiin

Su 6.6. - ke 8.6.21

Pyöräily on jäänyt viime päivinä vähiin. Sen sijaan Kustavi on tullut tutuksi suppilaudan päältä, veneestä, auton ikkunasta, lossilta ja kävellen.

Kustavin kirjasto sijaitsee 70-lukulaisen kunnantalon alakerrassa ja viitoitus kirjastoon johtaa jyrkkiin ulkoportaisiin, voi olla mielenkiintoista kulkea sitä reittiä talvella. Ehkä kirjastoon pääsääntöisesti kuljetaankin kunnantalon aulan kautta, vain tällaiset satunnaiset turistit käyttävät viitoitettua reittiä.

Kustavin kirjasto on kunnanvirastotalossa.

Kirjastoon mennään ulkoportaita.


Kustavin "kirjastoauto"

Kaloja kunnanviraston "verkossa".

Kustavin kirkkomaalta löytyi mielenkiitoisia uusia "nimituttavuuksia" ja mm. Volter Kilven muistokivi. Pitää lisätä Kilven pääteos Alastalon salissa lukulistalle. Kyseessä "tiiliskiviromaani", vaikka kirjassa tapahtuma-aika on vain kuusi tuntia ja tapahtumapaikka noin viisikymmentä neliöinen suuri sali, niin lukijalle avautuu koko elämän kirjo.  https://kansallisbiografia.fi/kansallisbiografia/henkilo/4972

Kustavin kirkko oli samantapainen punamultainen puukirkko kuin Houtskarin kirkko.




Volter Kilven muistokivi Kustavin hautausmaalla.

Kokka kohti mannerta.

ArtTeatron esityksiin en tällä kertaa päässyt.
Tämä sirkusstudio on esitelty tv:ssä Egenland-ohjelmassa, jossa minulle on tullut tutuksi moni muukin hieno kotimaan matkakohde. 

Kustavilainen "puskavessa"?



Jeremias joutui piileksimään luolilla, kun oli johdattanut ruotsalaisia etsivät engelsmannit harhaan. https://visitkustavi.fi/kohde/jeremiaan-luolat/


Vaihteeksi autokyydillä lossille.





Purjevene lipuu ohi puiden takana.

Yö saariston.


Uskollinen ratsuni levähti muutaman päivän Kustavin kyltin juurella, se ei venekyytiä tarvinnut.

Palasin junalla Turusta Jyväskylään, yhden vaihdon taktiikalla. Molemmissa junissa oli kaikki pyöräpaikat vaunussamme täynnä. Kovasti tuntuu olevan pyörämatkailijoita liikkeellä, vaikkei vielä ole edes lomakausi eikä viikonloppu. 

Kylläpä oli kiva polkea asemalta kotiin, parin päivän polkemattomuuden jälkeen tuntui olevan energiaa ja ilmesesti on polkiessa jalkavoimatkin kasvaneet, kun ei nämä Keski-Suomen mäetkään olleet mitenkään mahdottomia polkea täydessä retkivarustuksessa.

Matkaan mahtui monenlaista kokemusta, säätila on koko ajan optimaalinen, tosin Jyväskylässä tuntui jo liiankin kuumalta. Majoituspaikkoja oli sikalasta kartanon sviittiin, maatilamajoituksesta saaristokouluun, majakkasaaresta mökkisaareen, invalidien lomakeskuskin mahtui mukaan. Kaikki majapaikat olivat erilaisia ja kivoja, tosin voiton tietysti vei viimeinen mökkisaari, jossa oli myös huippu seuraa.

Tilaston mukaan vielä yli 90% kirjastoista käymättä, taitaa mennä yhtä monta vuotta kuin virtuaalisesti olen kirjastojen parissa puuhannut.


pääkirjastoja 24/303, joista 4 ei ole ollut auki






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotimatkan varrelta vol2

Kotimatkaa tehtiin matkasta nautiskellen hitaan etenemisen kaavalla. Kuusamossa oltiin yksi yö ja hyvin nukutun yön jälkeen oli hyvä käydä k...