maanantai 10. heinäkuuta 2023

Keski-Pohjanmaalta Keski-Suomeen

Olin jo Lestijärveltä Kinnulaan siirtyessäni vaihtanut maakuntaa, mutta vasta jatkaessani Kinnulasta kohti Kivijärveä huomasin kunnolla maiseman vaihdoksen.  Enää ei ollut pitkiä suoria, vaan tie teki enemmän mutkia ja mäet olivat jyrkempiä. Kun maksiminopeus nousi Keski-Pohjanmaalla hädin tuskin yli kolmenkympin, niin Keski-Suomessa taas palattiin "normaaleihin" lähes viidenkympin maksiminopeuksiin.

Olin illalla varannut seuraavaksi yöksi majapaikan jostain Kannonkosken ja Viitasaaren väliltä. Minulle iski kuitenkin "hiekkatiekammo" edellisen päivän rengasrikon jälkimainingeissa ja peruin aamulla tuon majoituksen. Alkoi olla jo halu päästä lähes kolmen viikon reissun jälkeen kotiin ja päätin ajella suorinta tietä kotia kohti ja kysellä tulisiko poika johonkin vastaan.

Kivijärvellä pääsin kirjaston oven taa. Mobiililla kirjastokortillani en saanut omatoimikirjastoa auki. Ovessa lukikin, että omatoimikirjasto avautuu vain sopimuksen tehneille.  Kirjastokorttia en enää nykyään kanna mukanani, kun sen saa kätevästi verkkokirjaston sivulta auki. 


Kehitys kehittyy... Kaatopaikasta tulee jäteasema, joka edelleen muuttuu lajitteluasemaksi.

Kinnulassa oli pyörätiet hiekkapäällysteisiä. Enpä halunnut pyörätiellä ajella, kun lauantai-aamuna ei ollut autoliikennettä juuri ollenkaan. 

"Nuoripari" tien varressa.

Keski-kirjastojen logo on "kotoisasti" Kivijärven (myös Kinnulassa oli) kirjaston seinässä.

Kivijärven Kirsikkapuistossa on vuonna 2019 pidetyn Moottorisaha soikoon-kulttuurifestivaalin kulttuuritoteemi-puuveistokset.



Kyllä näin hienot penkit kelpais mulle kotipihaankin.

Kivijärven jälkeen ajelin edelleen kohti Karstulaa. Puolen päivän aikaan rohkenin kokeilla saisinko pojan kiinni ja suostuisiko hän tulemaan vastaan. Sovittiin, että hän ajelee vastaan. Ennätin Saarijärvelle asti ennen kuin sain autokyydin. Yli satakilometriä tuli matkaa Kinnulasta Saarijärvelle ja siitä olisi vielä ollut melkein sama matka kotiin. Ehkä olisin illan kähmyssä ennättänyt pyörälläkin kotiin, mutta oli kyllä kiva saada välillä autokyytiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotimatkan varrelta vol2

Kotimatkaa tehtiin matkasta nautiskellen hitaan etenemisen kaavalla. Kuusamossa oltiin yksi yö ja hyvin nukutun yön jälkeen oli hyvä käydä k...